Krewella dropt nieuwe track en videoclip van 'Team'

Thomas Keulemans | 13 december 2016
music

Het is alweer een aantal jaar geleden dat we kennis maakten met de dames van Krewella, oftewel de Amerikaanse zusjes Jahan en Yasmine Youssef. In 2012 beleefden ze hun internationale doorbraak met de enorme hit 'Alive' en in 2013 werkten ze succesvol samen met o.a Nicky Romero en Headhunterz. Daarna werd het stilletjes rondom de EDM act, alhoewel... Allerlei problemen zorgden er voor dat Krewella nog wel degelijk in het nieuws kwam, maar dan niet in positieve zin.

Rechtszaak

Krewella bestond namelijk tot die tijd ook nog uit een derde bandlid, namelijk Kris "Rainman" Trindl. In september 2014 kwam echter het nieuws naar buiten dat Trindl niet langer onderdeel uitmaakte van Krewella. Volgens Trindl was hij door de zusjes Youssef onterecht uit de groep gezet, maar de dames zelf zeggen dat Trindl's alcohol- en drugsmisbruik de redenen waren voor zijn (vrijwillige) vertrek uit Krewella. Het kwam tot een vervelende rechtszaak van $5 miljoen, die pas in 2015 tot een schikking zou komen. De eerste single die de zussen daarna uitbrachten heette 'Say Goodbye', een flink trap na in de richting van Trindl.

LEES OOK: Krewella in de Playboy

Nieuwe single 'Team'

Gelukkig zijn al die problemen nu verleden tijd, zodat er op muzikaal vlak weer positief nieuws te melden valt rondom Krewella. Hun nieuwste track 'Team', die onderdeel is van de EP Ammunition, is opnieuw een echte EDM-plaat geworden. In de lyrics nemen de dames geen blad voor de mond: 

"I don't give a F*CK if you're in on my team..."

Bovendien staat de video bol van de subtiele politieke statements, die verwijzen naar de Pakistaanse roots van de Youssef zusjes. Zo mogen vrouwen in Pakistan zich vrijwel niet in het openbare leven op straat vertonen en al helemaal niet alleen op een fiets zitten. In de clip zie je de dames wél fietsend voorbij komen, terwijl ze een shirt dragen met daarop het woord 'Pakistan'. Verder wordt er in de clip flink op los gefeest, iest wat voor Pakistaanse vrouwen ook niet echt is weggelegd.

Check 'Team' hieronder zelf.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws