Wolfgang Gartner komt met verassende track ‘Devotion’

Ivo Mollemans | 14 december 2016
music

De Amerikaanse Wolfgang Gartner weet wel hoe hij tracks moet maken. Hij heeft inmiddels al meer dan tien jaar ervaring met het maken van muziek op professioneel niveau en nog steeds weet hij innovatief te blijven en vernieuwend materiaal uit te brengen. Ook zijn nieuwste track is verrassend, maar misschien niet per se wat je zou verwachten van Wolfgang.

Wolfgang bij Spinnin’

Het nummer heet ‘Devotion’ en is uitgekomen op Spinnin’ Records, een label waar je Wolfgang niet snel zou verwachten. In het verleden bracht hij veel progressive house, dubstep en tech house geïnspireerde tracks uit. Dit heeft ertoe geleid dat zijn debuutalbum ‘Weekend In America’ gigantisch goed werd ontvangen. Daarnaast heeft hij met artiesten als will.i.am, Tiësto, Deadmau5 en Mick Jagger gewerkt. Eerder dit jaar bracht hij nog zijn album ’10 Ways To Steal Home Plate’ uit waarop tien unieke tracks staan.

LEES OOK: Diplo maakt drum ‘n’ bass met DJ Fresh

Devotion

Dat hij nu dus een track bij Spinnin’ uitbrengt is verassend, maar zeker niet jammer. Devotion is een mix van future house en de progressive house stijl van Wolfgang. De bass is geheel in de stijl van future house, maar de vocalen en lead synths doen juist denken aan progressive house. Wolfgang wil met deze track graag het house genre opnieuw induiken maar natuurlijk niet zonder er zijn eigen twist aan te geven.

‘It's an addition to my discography that keeps me evolving as an artist and exploring new territory rather than doing the same thing over and over again and playing it safe to please a fan base.  Essentially, 'Devotion' is a nod to my TRUE house music roots with a current and personal twist on it.’

De energie is gelijkmatig verdeeld over de track waardoor elke dansvloer in beweging zal komen bij het horen van deze track. Het nummer wordt dan ook massaal gedraaid door onder andere Tiësto, Dillon Francis, Laidback Luke en Oliver Heldens. Deze track is verslavend lekker en moet je zeker checken! Natuurlijk kan dat hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws