Helena Legend dropt zieke EP

Ivo Mollemans | 20 december 2016
music

Langzaam, maar zeker komen er steeds meer vrouwelijke dj’s en dance producers bij die zich een weg naar het grote publiek weten te banen. Vrouwen worden nu in alle genres vertegenwoordigd en dat zorgt voor leuke, nieuwe muzikale projecten. Van techno tot hardstyle: het is allemaal aanwezig en er is zelfs een dj top 100 speciaal voor vrouwelijke dj’s genaamd ‘Djanemag’.

Helena Legend

Een voorbeeld van een getalenteerde vrouwelijke producer is Helena Legend. Zij dropte onlangs haar nieuwste EP en die mag er zeker wezen. Eerder al had ze een release te pakken op Mixmash, het label van Laidback Luke, en ze heeft door de tijd heen een eigen stijl weten te ontwikkelen. Deze is vooral te herkennen door de harde electro house drops en elementen die zowel in haar producties als sets goed zitten verwerkt. Haar nieuwste EP wijkt daar echter totaal van af, maar dat is ook helemaal niet erg.

LEES OOK: Justice laat verrassende BBC Essential Mix horen

No Explanations, Pt.1

De EP bestaat uit drie tracks en ze passen alle drie perfect bij elkaar. Future bass elementen in overvloed en alleen maar vrolijke vibes: dat is ‘No Explanations’ in een notendop. De eerste track begint erg lekker en weet een korte trap drop te leveren die vol met energie zit. Het nummer wordt ondersteund door de vocalen van LYRE waardoor het een extra dosis emotie meekrijgt. Het tweede nummer is al wat zachter en heeft wat weg van dancehall gemengd met future bass. Eigenlijk zou deze track zo in de top 40 kunnen staan als ze hem had gemaakt voor de grote hype rondom future bass en dancehall. Al met al is het nummer dubbel en dwars het luisteren waard. Overigens zijn ook bij de tweede track vocalen te horen, maar deze keer van Helena zelf en dat is niet niks. De laatste track wordt gekenmerkt door de mannelijke vocalen van Blake Rose en is een energieke future bass plaat.

Helena geeft zelf ook een persoonlijke kijk over hoe zij het uitbrengen en bovendien maken van deze EP heeft ervaren:

‘No Explanations is me showing you my different sides as a producer, I have put a lot of time and love into this project and I hope you guys love it too. I am also singing on this EP on track 2, ‘Illusion’ – which is me singing for the very first time ever on a track.
Part 2 is coming in Feb with more, so please check it out and hit me up on my socials and say hi :)’

Om meer inzicht in de EP te krijgen had We Rave You een kort interview met Helena. Hierin wordt gepraat over haar inspiratiebronnen en wat de EP voor Helena zelf betekend. Check de EP van Helena Legend hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws