‘Toulouse’ van Nicky Romero wordt 5 jaar oud!

Ivo Mollemans | 22 december 2016
music

Er mag weer gezongen worden want er kan weer een verjaardag gevierd worden! Deze keer gaat het echter niet om een persoon, maar om een nummer. De track ‘Toulouse’ van Nicky Romero is namelijk 5 jaartjes oud geworden en dat mag best even gezegd worden. Het is een van de bekendste electro house nummers ooit en misschien ook wel een van de meest tijdloze.

Toulouse is jarig

Het nummer is in december 2011 uitgekomen via Spinnin’ Records en de original mix is bijna 7 miljoen keer beluisterd op YouTube. De videoclip die werd geregisseerd door Timo Pierre Rositzki is echter al bijna 335 miljoen keer bekeken! Het is een van de meest iconische videoclips van een dance nummer en vele mensen herkennen het gebruikte Guy Fawkes masker eerder van de video dan vanwege zijn historische waarde.

LEES OOK: Checken: Maroon 5 - 'Don't Wanna Know (Dash Berlin Rework)'

Het nummer wordt gekenmerkt door de melodieuze intro en break, maar misschien nog wel meer door de keiharde electro house drop die ook in een hedendaagse set niet zou misstaan. Fans worden nog steeds enthousiast bij het horen van de track en de energie straalt er nog steeds vanaf. Nicky Romero kan dus met recht trots zijn op deze plaat.

Check de videoclip hieronder nogmaals:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws