Paul van Dyk komt met nieuwe single

Ivo Mollemans | 27 december 2016
music

Na zijn val op het podium bij 'A State Of Trance' leek het een tijd niet goed te gaan met Paul van Dyk. Gelukkig is hij goed hersteld en is hij zijn muzikale talent niet verloren. Zijn nieuwste single heet ‘Everyone Needs Love’ en die is gemaakt in samenwerking met Ronald Van Gelderen, Gaelan en Eric Lumiere.

Paul van Dyk’s nieuwe single

Zoals je zou verwachten is het een trance nummer, want dat is waar Paul bekend om staat. Meteen vanaf het begin weet het nummer een behoorlijk tempo aan te houden en dat wordt op geniale wijze gecombineerd met vocalen die ook goed zouden klinken in een slome, euforische break. Het is dan ook meteen duidelijk dat er zo’n break aan zit te komen en na een minuutje worden die verwachtingen werkelijkheid. De vrouwelijke vocalen van Gaelan leiden de break in en later neemt Eric dit over. Naderhand volgt een energiek duet dat veel emotie weet over te brengen. Ook het instrumentale gedeelte blijft doorgaan en na de break volgt een build-up die al snel tot een climax overgaat.

LEES OOK: Lane 8 releast gigantische Winter Mixtape  

Persoonlijk nummer

Het is dus een zeer energieke en emotionele track waarmee Paul van Dyk zeker hoge ogen gooit in de trance scene. Zoals je misschien verwacht is het niet alleen een commerciële track, maar voor Paul van Dyk is het een nummer dat het resultaat is geworden van een uitdagend leerproces na zijn incident.

‘As much as I thought I understood love, I've learnt considerably more these last nine months. In more ways than I could have imagined, love made a battle worth fighting. Had it not been there for me, I'm not sure I'd be here today.’

Naast het origineel is er ook een club mix van VANDIT uitgekomen. Luister hieronder naar beide versies:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws