De 3 vetste danceplaten die (te) weinig opvielen in 2016

Bart Remmers | 29 december 2016
music

Deze danceplaten uit 2016 verdienen alsnog jouw aandacht

2016 was een goed jaar wat betreft dance-albums. Verschillende acts brachten supervette platen uit die vaak ook zeer goed verkochten en die verschillende hits opleverden. 

Enig probleempje: talloze albums die minstens zo goed zijn als de verkoopsuccessen kregen te weinig aandacht of werden amper of niet opgepikt door een groter publiek. Jammer. Wij geven deze pareltjes nog een kans zo vlak voor het einde van het jaar. Luister ook eens naar onderstaande albums en mixen deze kerstvakantie.

1. Super - Pet Shop Boys

Wat? Rare jaren tachtig-artiesten waar je ouders naar luisteren? Dus niet! Drie jaar geleden bracht het iconische synthesizerduo uit Engeland een ontzettend vet album uit ('Electric') geproduceerd door Stuart Price bomvol melodische techno en house aangevuld met het typische PSB-geluid. Dit jaar was er het eveneens door Price geproduceerde 'Super', een afwisselende plaat waarop de jaren 90-house een hoofdrol heeft. 'Burn' had een hit kunnen zijn, maar werd het niet. Had Sean Paul meegedaan op 'Twenty-Something', dan was het ook een monsterhit en 'Undertow' is dansvloergoud. 

2. DJ Kicks - Moodymann

De beste technomix kwam dit jaar van Detroit-held Moodymann, sinds de vroege jaren negentig actief in de scene. De Amerikaan maakte van dit deel uit de legendarische DJ Kicks-reeks een sfeervolle mix opgebouwd uit donkere minimal, coole techno, warme soul, leftfield-hiphop, nineties house en eighties wave. Volgens velen een van de beste uit de mixserie die inmiddels ruim 50 edities telt. Daar sluiten we ons van harte bij aan.

3. Various - DJ Koze Presents Pampa Vol. 1

Wie zegt dat Duitsers geen humor hebben, die kent de Hamburgse dj en producer DJ Koze (foto) niet. Sinds jaren verwerkt hij grapjes en sample-tricks in zijn eigen tracks en remixen voor anderen, onder andere op zijn eigen Pampa-label. Dit jaar verscheen het eerste overzicht met daarop retecoole nummers van onder meer Roman Flügel, Dntel, Jamie xx, Gold Panda en Funkstörung. Techno dat niet zou misstaan op het Keulse label Kompakt en een veel groter publiek moet krijgen. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws