Deze 9 dance-albums komen in 2017 uit

Ivo Mollemans | 2 januari 2017
music

Als er een ding is waar wij gigantisch blij van worden dan is het wel nieuwe muziek. Gelukkig is er zeker geen tekort aan nieuwe muziek en elke dag komt er wel iets leuks uit, van remixen tot singles en natuurlijk ook albums. Een goed album is moeilijk om te maken, maar wanneer een album dan eindelijk uitkomt is het altijd leuk om te luisteren. Ook in 2017 gaan er weer een hoop albums uitkomen en dit zijn 9 dance albums waar wij met plezier naar uitkijken.

De albums

Gorillaz

Het viertal dat zichzelf Gorillaz noemt is wereldwijd bekend en de geanimeerde karakters zijn iconisch in de muziekwereld. In het verleden hebben ze al bewezen een goed gevoel voor muziek te hebben en met hun experimentele nummers en vele samenwerkingen hebben ze een sterke discografie opgebouwd. In 2015 begonnen ze al aan het album dat volgend jaar moet uitkomen, maar ze willen er iets speciaals van maken en niet gehaast te werk gaan. Hierdoor worden onze verwachtingen verhoogd, maar Gorillaz kennende kan dit niet misgaan.

The Prodigy

Een andere band die wereldwijd als iconisch wordt beschouwd is The Prodigy. Dit trio heeft keiharde tracks uitgebracht waarvan er vele grote invloed hebben gehad op andere muzikanten. Hun zesde studioalbum ‘The Day Is My Enemy’ kwam in 2015 uit en ze gaan gewoon door. Ze hebben wel aangegeven dat het album uit 2015 hun laatste album zou zijn en er nog wel een hoop EP’s gaan verschijnen. In 2017 komt hun nieuwste werk uit, wat dus waarschijnlijk een EP is, maar fans zijn hoe dan ook erg benieuwd naar de nieuwe collectie tracks.

LEES OOK: 9 Tracks om het jaar alvast lekker te eindigen

The xx

Dit trio weet hoe kwalitatief goede muziek in elkaar zit en heeft dat keer op keer laten zien. Nog steeds gaan ze door met het maken van muziek en ondertussen treden ze ook nog gewoon op. In 2017 komt alweer hun veertiende album uit genaamd ‘Spirit’ en de daar bijhorende tour gaat op 5 mei in Stockholm van start.

Bonobo

Deze legende is ongetwijfeld een van de meest getalenteerde producers ter wereld. Hij weet zonder tekst een hoop emoties over te brengen in zijn muziek en dat is erg knap. Zijn zesde albumMigration’ zal op 13 januari uitkomen en de lead single getiteld ‘Kerala’ is eerder al online gezet met bijbehorende video. Als de rest net zo goed klinkt als die track dan moet ook dit album een schot in de roos worden.

Cosmic Gate

Dit trance duo bestaande uit Claus Terhoeven en Stefan Bossems heeft een goede naam bij veel trance luisteraars. Ze zijn bekend van onder andere de track ‘Exploration Of Space’ en hopelijk wordt hun nieuwste album net zo goed als we gewend zijn. ‘Materia’ wordt hun zevende album en die zal uitkomen via Blackhole Recordings. Hun tour zal in Exchange in Los Angeles van start gaan.

Madeon

Momenteel heeft Madeon samen met Porter Robinson een geweldige show weten neer te zetten met hun Shelter tour, maar ook als solo artiest blijft hij aan het werk. De Fransman ging hard nadat hij aandacht kreeg via de Facebookpagina van deadmau5 en zijn debuutalbum kwam in 2015 uit via Columbia Records. In mei bevestigde Madeon dat er in 2017 opnieuw een album gaat komen dus wij zijn benieuwd naar het eindresultaat.

Pretty Lights

In 2011 begon deze man als dj bij de Alpha Gamma Delta studentgroep van het GLOWfest van de Universiteit van Indiana en drie jaar later wist hij twee avonden op rij het Red Rocks amfitheater helemaal vol te krijgen. Ook als producer heeft hij laten zien talent te hebben en in zijn loopbaan als muzikant heeft hij al verschillende stijlen uitgeprobeerd. Hoe zijn album gaat klinken is nog een verassing.

Charlie XCX

De hit ‘I Love It’ van Charlotte Emma Aitchison is in 2013 uitgekomen en daarmee wist ze een gigantische meezinger de wereld in te sturen. Haar debuutalbum ‘Sucker’ gaat voornamelijk over helemaal naar de klote gaan bij raves in London, maar dat zegt niks over de kwaliteit van de muziek. Inmiddels is ze bezig met haar derde studioalbum voor de lead single ‘After the After Party’ werkt ze samen met Lil Yachty en die track werd meteen goed ontvangen. Het is dus goed mogelijk dat ze opnieuw veel succes gaat boeken met het nieuwe album dat in mei 2017 uit gaat komen.

Odesza

Natuurlijk kan het duo Odesza niet ontbreken op deze lijst. Hun geluid is zo stijlvol en iconisch dat ze legio fans hebben weten te vergaren over de hele wereld. Hun derde album komt in 2017 en is he vervolg op het album ‘In Return’ uit 2014. Hoe dit nieuwe album gaat verschillen van hun eerder werk is nog afwachten, maar ook dit album moet wel een klapper gaan worden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws