The xx laten nieuwe track van aankomend album horen

Ivo Mollemans | 5 januari 2017
music

Het trio ‘The xx’ heeft opnieuw een nummer van het aankomende albumI See You’ online gezet. Deze keer betreft het de track ‘Say Something Loving’. Eerder kwam ‘On Hold’ al uit en dat nummer werd goed ontvangen. Ook de video van ‘On Hold’ werd meteen online gezet. Het nummer is overigens ook de lead single van het nieuwe album.

The xx verrassen opnieuw

Ook ‘Say Something Loving’ laat weer goed horen waar The xx voor staan. Hun muziek zit vol met emotie en is een mengeling van verschillende stijlen. Hierdoor komen soms opvallende nummers voorbij, maar over het algemeen betreft het down-tempo muziek met een zweverig gevoel en dat is ook het geval bij de nieuwe track. Toch zijn ‘On Hold’ en ‘Say Something Loving’ wel een stukje energieker dan tracks van hun oudere albums. Hierdoor zal het nieuwe album waarschijnlijk een breder publiek aanspreken en de kans is groot dat het trio nog meer successen gaat boeken dan ze voorheen al gedaan hebben.

LEES OOK: Cashmere Cat komt met single van nieuwe album

Succesverhaal

Hun vorige twee albums zijn gecombineerd meer dan 3 miljoen keer verkocht en hun muziek wordt door veel mensen bestempeld als vooruitstrevend en invloedrijk. Een prestatie die niet makkelijk is om te verwezenlijken als muzikant zijnde. ‘I See You’ werd tussen maart 2014 en augustus 2016 geproduceerd dus de release is erg dichtbij. De bijbehorende tour gaat in februari van start en daarmee komen ze tweemaal langs Nederland. De eerste keer staan ze voor een inmiddels uitverkochte Heineken Music Hall en de tweede keer komen ze in de zomer terug om op te treden op het Lowlands Festival in Biddinghuizen.

Check ‘Say Something Loving’ hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws