Virtu dropt toffe remix van Whethan & Oliver Tree's 'When I'm Down'

Mark Hofman | 14 januari 2017
music

Niet zo lang geleden dropte Whethan, samen met Oliver Tree, de track 'When I'm Down'. Het nummer had een lekkere beat, was toegangkelijk voor de club en klonk niet verkeerd op de radio. Simpel gezegd: de twee artiesten hadden een hit te pakken. Producer Virtu is ook gek van het nummer, maar had zo zijn eigen ideeën over de track. De artiest komt met een eigen versie van het nummer en die mag er zeker wezen. 

Whethan VS Oliver Tree - 'When I'm Down (Virtu Remix)'

'When I'm Down' werd een instant hit toen het een tijdje geleden uitkwam. Whethan & Oliver Tree wisten een rustige sound te combineren met een uptempo beat. Daar voegde de twee artiesten nog toffe laidback vocals aan toe en het was terecht een succes. Maar dat er altijd ruimte is voor verbetering is duidelijk. Althans, dat was voor Virtu het geval. De artiest pakte het nummer op en paste het aan naar eigen smaak. Iets wat een hele goede move is geweest van de producer. 

Het is niet zo zeer dat Virtu's versie beter is, maar het laat je zien hoe het op een andere manier ook mogelijk is. 'When I'm Down' is door Virtu voorzien door een heerlijke groove die het nummer opeens van een hard randje lijkt te voorzien. Daar voegt hij vervolgens een lekkere bass aan toe, waardoor ik de track in het hokje van Future Bass zou willen plaatsen. Echter speelt Virtu met tempo, waardoor het lastig is om het te plaatsen. 

Maar wat boeit het eigenlijk? Het is een verdomd goede remix en je kunt hem hieronder checken! 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws