Alicia Keys is te horen op nieuwe track van Kaytranada

Ivo Mollemans | 16 januari 2017
music

Onlangs kwam er een nieuw nummer online via het account van TheRealSwizzz op SoundCloud. Het nummer staat op het moment van schrijven 3 dagen online, maar is al 319 duizend keer beluisterd. De track in kwestie heet ‘Sweet F’in Love’ en is een samenwerking tussen Alicia Keys en producer Kaytranada.

Alicia Keys verast met jazz

Het nummer hoort in het dance genre, maar doet meer denken aan jazz. Alicia Keys weet met haar stem en tekst een sfeer neer te zetten waar je normaal een hele afspeellijst voor nodig zou hebben. De vocalen vallen in herhaling, maar juist deze herhaling zorgt ervoor dat je snel meegaat in de sfeer van het nummer. Er is ook een stuk gesproken dialoog aan toegevoegd. Kaytranada maakt op geniale wijze gebruik van progressie in het nummer door het sloom te laten beginnen, maar ongemerkt bouwt het nummer op naar een hoogtepunt tot het plots opnieuw begint met opbouwen op ongeveer de helft van het nummer.

LEES OOK: Charli XCX komt met meer info over haar nieuwe album

Je zou het instrumentale gedeelte kunnen herkennen van een oud nummer dat Kaytranada ooit gemaakt heeft. Het nummer heet ‘Hot Jazzybelle’ en is ook opgenomen in zijn ‘Kaytra Todo’ mixtape uit 2013.

Beluister het nummer hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws