Beluister de laatste mix van Frankie Knuckles

Ivo Mollemans | 10 maart 2018
music

Op 18 januari zou Frankie Knuckles eigenlijk 63 jaar zijn geworden. Deze man heeft een hoop betekend voor de dance-industrie en met name in het housegenre is hij een van de meest gerespecteerde personen ooit. In 2014 overleed hij op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van diabetes en daarmee is een geniaal dj verloren gegaan.

Frankie Knuckles

In zijn ruim 37 jaren durende carrière als dj heeft hij heel wat decks gebruikt op een hoop verschillende locaties. Hij is ooit in Chicago in aanraking gekomen met het dj-vak toen een club genaamd ‘Warehouse’ opende en hij werd gevraagd als dj. Sindsdien was hij niet meer weg te slaan achter de draaitafels en al zijn prestaties hebben hem zelfs de titel ‘The Godfather of House’ gegeven. Zijn contributies aan de house muziek hebben hem onder andere een Grammy Award en een plek in de Dance Musich Hall Of Fame opgeleverd. In 2004 werd er zelfs een straat naar hem vernoemd met de hulp van Barack Obama, die toen nog senator van Illinois was. Die straat heet nu nog steeds ‘Frankie Knuckles Way’. Daarnaast staat 24 augustus in Chicago bekend als ‘Frankie Knuckles Day’.

LEES OOK: Freejak remixt de classic ‘Move Your Body’

Laatste mix

Ter ere van deze legende delen wij nogmaals de laatst opgenomen mix die hij heeft gedraaid voor zijn overlijden. Deze mix is opgenomen tijdens de Winter Music Conference in Miami op 22 maart 2014. Het is een twee uur durende set die goed laat horen waar Frankie voor stond en eigenlijk nog steeds voor staat. Beluister hem hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws