Dit zijn de echte 12"-godfathers!

Bart Remmers | 8 februari 2017
music

Maak kennis met The Men in the Glass Booth

Tijd voor een stukje geschiedenis! Je leest hier al jaren het laatste nieuws over en de vetste tracks van de beste dj's en producers van nu. Martin Garrix, Don Diablo, Diplo... Jullie vragen, wij draaien.

Maarrrrr... Een gave geschiedenisles kan geen kwaad. Want wie waren de allereerste dj's en producers achter de draaitafel in de coolste clubs? Deze mannen brachten duizenden op de dansvloer naar een extase nog lang voordat een Skrillex of Calvin Harris werden geboren. 

Paradise Garage

Walter Gibbons, Bobby DJ Guttadaro, Tom Savarese, Jellybean Benitez, Tee Scott, John Luongo... Nooit van gehoord? Geen ramp. Maar zij waren in de tweede helft van de jaren zeventig 'The Men in the Glass Booth' (de naam verwijst letterlijk naar het hokje met de glazen schotten waar de draaitafels van de dj's stonden).

In legendarische New Yorkse tenten als Paradise Garage, Galaxy 21 en Studio 54 brachten de mannen met hun 12"-discosingles, remixen en edits het publiek het hoofd en de voeten op hol. Alles draaide om de lang uitgesponnen geile grooves en dito vierkwartsmaat voorzien van blazers, strijkorkesten en dameskoortjes.

BBE-meesterwerk

Het Britse label BBE heeft zijn stinkende best gedaan en komt met een magistrale 3CD-box en een nog coolere vinylversie. De speciale versies van klassiekers als 'Ten Per Cent', 'Magic Bird of Fire' en 'Love Thang' klonken nog nooit zo goed in deze zeldzame versies voor de discotheken.

Een zeer uitgebreid booklet bomvol interviews met de overlevende maestro's (velen van hen zijn helaas al lange tijd dood) en prachtig beeldmateriaal vervolmaakt dit uiterst swingend museumstuk. Verplicht huiswerk was zelden zo leuk (en lekker).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws