M.I.A. komt met nieuwste single ‘P.O.W.A.’

Ivo Mollemans | 13 februari 2017
music

Rapper M.I.A. heeft talent voor wat ze doet en daarvoor krijgt ze veel waardering van menige andere artiest en natuurlijk ook van haar fans. Haar vijfde studio album ‘AIM’ kwam vorig jaar op 9 september uit en nu is ze weer terug met nog meer nieuwe muziek. Het nummer heet ‘P.O.W.A.’ en er is ook meteen een videoclip uitgekomen.

M.I.A. brengt vernieuwend hip hop nummer

Het nummer begint met een intro van ruim 45 seconden, maar daarna komt M.I.A. er eindelijk in met haar nogal controversiële tekst. In de tekst noemt ze namelijk de namen van Barack Obama, Osama Bin Laden, Rihanna, Madonna, Ariana Grande en Mariah Carey, maar wat ze er precies mee bedoelt is voor velen onduidelijk. Vandaar dat er op het internet meteen veel gesprekken ontstonden over de tekst.

‘I’m not Rihanna/I’m not Madonna/I’m not Mariah/Or Ariana/I’ve been around in this world causing drama/The real spice girl, hot girl power.’

LEES OOK: Disclosure houdt het voor gezien!

Het kan goed zijn dat ze hiermee uithaalt naar Rihanna en Beyoncé die volgens haar eigen zeggen de muziekstijl die ze ontwikkeld heeft hebben ‘gestolen’. In een interview in november vorig jaar zei ze namelijk het volgende:

‘Yeah, this immigrant who came out of nowhere influenced us, so maybe not all of them are f**king terrible. They don’t even think like that. They go ‘Yeah, maybe me stealing the stuff says she’s all right. She should be thankful we’re stealing it.’’

Een begrijpelijke ergernis en dat was niet de enige keer dat ze kritiek gaf op Beyoncé. Eerder vorig jaar liet ze haar ergernis al blijken over maatschappelijke kwesties en daarbij haalde ze ook uit naar Beyoncé.

Check de videoclip van ‘P.O.W.A’ hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws