Deze albums van Prince staan eindelijk op Spotify

Ivo Mollemans | 13 februari 2017
music

Een persoon die heel erg veel heeft betekend voor de muziekindustrie was Prince. Vorig jaar overleed hij op 57-jarige leeftijd en daarmee moest de wereld afscheid nemen van een icoon uit de creatieve industrie. Hij heeft een hoop muziek gemaakt in zijn leven en veel van zijn muziek is razend populair geworden door de jaren heen.

Prince eindelijk op Spotify

Toch kon zijn muziek lange tijd niet door iedereen beluisterd worden omdat het niet beschikbaar was op streamingsdiensten. Gelukkig kwam de hele catalogus van Prince die via Warner Bros. is uitgebracht op zondag 12 februari dan toch online op Spotify en hiermee zullen ongetwijfeld een hoop van zijn fans tevreden zijn gesteld. Het is onduidelijk of ook andere streamingsdiensten zoals Apple Music, SoundCloud Go of Napster ook de beschikking krijgen over de muziek van Prince.

LEES OOK: Deze fan mag touren met The Chainsmokers nadat hij hun coverde

Helaas zal niet alle muziek van Prince te luisteren zijn op Spotify. Het album ‘The Black Album’ was door Prince gecanceld vlak voor het uitkomen ervan in 1987 en een hoop van zijn albums uit de jaren 90 en 2000 zoals ‘Crystal Ball’ en ‘The Rainbow Children’ zullen ook niet te streamen zijn.

Hieronder een volledige lijst met alle muziek van Prince dat nu beschikbaar is op Spotify:

Studio albums:

For You
Prince
Dirty Mind
Controversy
1999
Purple Rain
Around The World In A Day
Parade
Sign ‘O’ The Times
Lovesexy
Batman
Music From Graffiti Bridge
Diamonds And Pearls
[Love Symbol]
Come
The Vault – Old Friends 4 Sale
PLECTRUMELECTRUM
ART OFFICIAL AGE

Compilations:

4Ever
The Hits 1
The Hits 2
The Hits/The B-Sides
The Very Best Of Prince
Ultimate

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws