Jeff Mills geeft details prijs over zijn nieuwe album 'Planets' 

Thomas Keulemans | 14 februari 2017
music

Met zijn 53 jaar en enorme staat van dienst, mogen we inmiddels wel stellen dat Jeff Mills tot een van de meest gerespecteerde techno-veteranen hoort, die de scene rijk is. Samen met mannen als Carl Cox en Sven Väth was hij een van de grondleggers van techno als genre, zoals we dit vandaag de dag nog steeds kennen. En er is goed nieuws, want Jeff Mills denkt nog lang niet aan stoppen. Sterker nog: 24 maart verschijnt zijn nieuwste album 'Planets' en dat belooft een zeer bijzonder staaltje vakmanschap te worden.

Jeff Mills releast 'Planets' in maart

De Amerikaan liet een tijdje terug al doorschemeren dat er nieuwe werk aan zat te komen. Ter ere van het 25-jarig bestaan van zijn label Axis Records wilde Jeff Mills met iets speciaals komen, zo gaf hij aan: een electronisch, maar tegelijkertijd klassiek album, dat de naam 'Planets' zou gaan krijgen. Inmiddels is bekend geworden dat er 9 tracks op de cd komen te staan (zie onderstaande tracklist) en dat er tevens een blu-ray dvd van 'Planets' verschijnt. Daarop worden fans meegenomen op een bijzondere reis langs 9 planeten:

"An 18-piece suite that explores the nine planets, including the portions of space in between the planets, the nine regions Mills calls Loop Transits."

LEES OOK: Jeff Mills stopt optreden na bekogeld te zijn met fles

Teaser 

In november vorig jaar bracht Mills nog de soundtrack uit van de film 'A Trip To The Moon' uit 1902, een re-release van de zogenaamde 'silent movie' van George Méliès. 'Planets' lijkt nu de gedroomde opvolger te worden van dit meesterwerk uit 2016. Voor één van de tracks, 'Saturn' is alvast een teaser vrijgegeven, zodat fans enig idee hebben wat ze van Mills' nieuwe werk kunnen verwachten. Check de teaser hieronder zelf.

Tracklist 'Planets' - Jeff Mills

01. Mercury

02. Venus

03. Earth

04. Mars

05. Jupiter

06. Saturn

07. Uranus

08. Neptune

09. Pluto

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws