Flume dropt nieuwe 'Skin Companion II' EP

Mark Hofman | 19 februari 2017
music

Met zijn album Skin wist Flume wereldwijd grote succes te behalen en het is dan geen wonder dat zijn aanvullende EP Skin Companion ook prima ontvangen werd. Een tijdje terug gingen fans van de Austalische dj helemaal los toen hij de tweede aanvulling op het album aankondigde. Nu is het eindelijk zover: Flume releast de Skin Companion II EP. 

Flume releast 'Skin Companion II' EP

De tweede Skin Companion EP van Flume zit boordevol nieuwe tracks van de Australische artiest. Ditmaal komt de EP met maar liefst vier tracks waarvan er één een solo-productie is. De overige drie tracks heeft Flume gemaakt met artiesten als Pusha T, Moses Sumney en de Dave Glass Animals. 

De EP begint met de track 'Enough' welke Flume samen produceerde met Pusha T. Het nummer is heeft een rustige vibe, maar dat wil niet zeggen dat je bloed er sneller door gaat vloeien. Met eerie tones en luide percussie weet het een heerlijke vibe af te leveren. Hetzelfde geldt overigens voor de tweede track 'Weekend'. Deze is in samenwerking met Moses Sumney gemaakt welke zijn soul-achtige vocals op een heerlijke sound van Flume weet te plaatsen. 

Track 3 is een solo-productie van Flume genaamd 'Depth Charge'. Als er één nummer is op deze EP die de energie van Flume weet te beschrijven, dan is deze track het wel. Het nummer bouwt op met synths die we kennen van eerder Future Bass werk van de artiest. Het mooiste van 'Depth Charge' is de hoeveelheid sounds die het te bieden heeft. Het lijkt erop alsof Flume uit alle hoeken van de dance wat meegepikt heeft. De grote afsluiter is het nummer 'Fantastic', deze werd gemaakt met de Dave Glass Animals. De vibe van dit nummer lijkt op dat van 'Weekend', maar hier is de focus vooral op de rustige sfeer gelegd. 

Skin Companion II van Flum is nu uit en dat betekend dat hij ook al te streamen is op Spotify. Wil je de EP horen? Check dan de playlist hieronder! 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws