Essential Mix van Daft Punk is 20 geworden

Ivo Mollemans | 7 maart 2017
music

Na periodes van stilte en periodes van nieuwe muziek gaat het nog steeds goed met Daft Punk. Zij hebben de muziekwereld meerdere malen op hun kop gezet met hun grensverleggende producties en productietechnieken. Daarom mag er dan ook wel even wat aandacht uitgaan naar hun BBC Essential Mix die zij op 4 maart alweer twintig jaar geleden draaiden.

Daft Punk aan het begin van hun carrière

De Essential Mixes van BBC zijn altijd een lichtpuntje in de week en iedere keer komt er wel een top artiest langs om de luisteraars twee uur te verwennen. De meeste mixen worden naderhand nog ergens geüpload en zelfs die van Daft Punk van twintig jaar terug is nog te vinden op SoundCloud. Dit laat wel zien dat ze trouwe fans hebben.

LEES OOK: Eric Prydz' marathon warehouse-set plots afgelast

Toen Daft Punk deze mix in elkaar zette hadden ze net hun debuutalbum ‘Homework’ uitgebracht. Hierop staan een aantal van de beste dance tracks die ooit zijn gemaakt en menig dance historicus zal het album noemen als een van de beste albums ooit. Niet zo gek dus dat zij de kans kregen om een BBC Essential Mix te verzorgen toentertijd. De twee uur durende mix van twintig jaar terug laat horen waar het ooit begon met Daft Punk en is dus zeker het checken waard. Doe dat vooral hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws