Soma komt met single van aankomende jubileumalbum

Ivo Mollemans | 8 maart 2017
music

Het Engelse label ‘Soma’ viert dit jaar dat het 25 jaar bestaat en zo’n jubileum mag best gevierd worden. In het verleden hebben ze materiaal van grote artiesten uitgebracht en een aantal artiesten kan het label heel dankbaar zijn voor die kans. Het meest bekende voorbeeld dat muziek via Soma heeft uitgebracht is zonder twijfel Daft Punk. Aan het begin van hun carrière brachten zij hun muziek uit via het label dat eigendom is van het technoduo Slam.

Soma is jarig

Het label focust zich dan ook voornamelijk op techno en om de 25 jaren van muziek te vieren geeft de platenmaatschappij binnenkort een speciale vinylbox uit. Deze heet geheel toepasselijk ‘Soma25’ en daarin zit vijfmaal een 12 inch vinylplaat waarop zowel originele nummers als remixen van klassiekers staan. Het zijn allemaal nummers van artiesten die verbonden zijn met het label.

LEES OOK: Volle poepluiers gecombineerd met stokoude elektronica

Josh Wink – Synodic Period

De collectie zal eind deze maand uitkomen en tot die tijd is er in elk geval al de single van Josh Wink die te beluisteren is als voorproefje. De track werd voor het eerst gedeeld met THUMP en is nu te beluisteren op SoundCloud. Josh Wink staat bekend als acid techno pioneer en het nummer getiteld ‘Synodic Period’ is daar geen uitzondering op. Het nummer is bijna elf minuten lang en begeleid de luisteraar langzaam maar zeker door de vele delen van het nummer heen. Met build-ups en breakdowns is het een achtbaan van verschillende sferen die allemaal perfect op elkaar aansluiten.

Josh Wink zei het volgende over het nummer aan THUMP:

‘I have been friends with the Scottish Soma crew since the mid 90's. I've spent time with them in their city, at their events and even on their couches over the past 2 decades. It made sense to do a special composition out of love for my old friends and their revered record label. Congratulations!’

Beluister ‘Synodic Period’ hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws