Jauz kondigt nieuwe EP aan en releast gratis download

Ivo Mollemans | 10 maart 2017
music

Basshouse is een vrij onbekend genre, maar toch wint het de laatste jaren aan populariteit. Met toonaangevende artiesten als Ghastly, Moksi, JVST SAY YES en Ephwurd kon het ook niet anders dan dat het gigantisch zou groeien. Een andere artiest binnen het genre is Jauz. Hij maakt naast basshouse ook andere genres zoals futurebass. Maar met zijn nieuwste single ‘Claim To Be’ keert hij terug naar de stijl waarop veel fans verliefd werden.

Jauz komt met goddelijke plaat

Meteen vanaf het begin is duidelijk dat het gaat om een basshouse banger. De vocalen in combinatie met iconische bewegende bassen zijn een genot om naar te luisteren. Bij de eerste drop komen er automatisch herinneringen naar boven van ‘Feel The Volume’, een Jauz' bekendste nummers.

Lees ook: 'Steve Aoki remixt theme voor ‘Ghost In The Shell’

In het tweede deel van de drop gooit hij het echter over een andere boeg door een scherpe dubstep synth/drums toe te voegen. Bij de tweede drop keert hij echter weer terug naar de basshouse met een vleugje trap. Er zitten veel elementen in het nummer verwerkt, en om die reden is deze echt een aanrader. Jauz draaide het nummer al langer in zijn sets, maar het is nu dan eindelijk uitgekomen. Het nummer is gemaakt voor zijn die hardfans.

‘This one is for the real OG Sharksquad. It’s one of my favorite songs I’ve ever written and I had to wait till it was perfect and the time was right.’

Tot slot is Jauz bezig met een nieuwe EP die binnenkort moet uitkomen. Als kers op de taart is ‘Claim To Be’ nog gratis te downloaden. Dat kan hierrr

Beeld via Jauz.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws