Wat maakte Biggie's 'Life After Death' een legendarisch album?

Mark Hofman | 27 maart 2017
musicBiggie's album 'Life After Death' bestaat deze week precies twintig jaar. Een goede reden om het nog eens goed te beluisteren. Het album heeft veel betekend in de hip hopwereld en werd een soundtrack van de late jaren negentig. 

'Life After Death': een legendarisch album 

Het was bedoeld als opvolger van zijn release uit 1993 'Ready To Die'. Toch kreeg het album een hele andere lading dan eigenlijk de bedoeling was. Op 9 maart 1997 werd The Notorious B.I.G. vier keer neergeschoten tijdens een drive-by shooting in L.A. waarna hij dezelfde avond nog overleed aan zijn verwondingen. Het album 'Life After Death' kreeg daarmee een heel andere betekenis toen het uiteindelijk pas uitkwam op 25 maart 1997. 

Qua muziek werd het een prachtig eerbetoon aan de rapper. Een eerbetoon die hij zelf overigens creërde. Met clubachtige beats op 'Hypnotize' en verhalen op tracks als 'You're Nobody (Til Somebody Kills You)' werd het album een echte klassieker. Het heeft ervoor gezorgd dat B.I.G. groter werd dan ooit en het drukte een dikke stempel op het jaar 1997. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws