Juan Atkins en Orlando Voorn presenteren hun nieuwe album

Ivo Mollemans | 30 maart 2017
music

De dagen van techno lijken nooit voorbij te gaan, want nog steeds zijn er een hoop technofeesten die massaal bezocht worden door fans van het genre. Aangezien het toch een van de oudere genres binnen de dancemuziek is, is dat bijzonder. De stijl wordt wel langzaam ingehaald door de mainstream muziek, maar het zal niet zomaar overwaaien.

Juan Atkins X Orlando Voorn

Dat de winden van techno nog steeds waaien wordt aangetoond door het nieuwe collaboratieve album van Juan Atkins en Orlando Voorn. Beide heren hebben best wel wat naamsbekendheid in de technoscene en met hun sets en singles hebben ze menig club tot in de late uurtjes door laten dansen. Dat ze elkaar hebben opgezocht voor een collectie tracks is niet zo heel gek aangezien ze al sinds 1992 samen nummers hebben gemaakt. Vorig jaar werkten ze ook nog samen aan muziek voor het vijfjarige bestaan van Out Electronic Recordings en laat dat nou net het platenlabel zijn waar ook dit album is uitgekomen.

LEES OOK: De cast van Guardians of the Galaxy 2 heeft een mixtape gemaakt

Mind Merge

Wat wel bijzonder is, is dat ze elkaar niet fysiek opzochten voor het album, maar er veel werk is verricht door middel van communicatie via mail en sociale media. Het album heeft de toepasselijke titel ‘Mind Merge’ gekregen en bestaat uit 10 tracks. Elke track heeft zijn eigen unieke elementen waarin de productietechnieken van beide artiesten goed naar voren komen.

Stream ‘Mind Merge’ hieronder via SoundCloud:

Artwork is eigendom van designprovocation.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws