New Order gaf één van de beste shows op Coachella 2017

Peter Güldenpfennig | 18 april 2017
music


Fotografie: Nick Wilson, via neworder.com.

Zelfs als je onder een steen leeft ontkwam je er niet aan: het was het eerste weekend van het Coachella-festival. Met een line-up waar geen festival aan kan tippen stond het eigenlijk al vast dat er heel wat interessante shows en dj-sets de revue zouden passeren.

Toch werd één van de beste shows gegeven door een act die vooral oudgediende muziekliefhebbers op prijs zullen stellen. Dit neemt niet weg dat de sets van Martin Garrix of DJ Snake niet goed waren, integendeel. Dat New Order echter de show weet te stelen spreekt voor de band die al meer dan dertig jaar meedraait en baanbrekend was in het populair maken van dance als genre. 

New Order op Coachella 2017

De band sloot zondag de Mojave-tent af. Ze hadden de nodige concurrentie, want Lorde wist op het hoofdpodium tegelijkertijd met New Order behoorlijk wat volk te trekken. Maar met het ontbreken van de nodige oudere acts op Coachella dit jaar is New Order een verfrissende afsluiter op de zondag. 

Hun set bestond grotendeels uit bekend werk en kwam een beetje over als een best of. Geen probleem, als je als band zolang bestaat, dan mag dat. Ook fans van Joy Division, de band die New Order voorging, maar opgedoekt werd toen zanger Ian Curtis zelfmoord pleegde in 1980 waarna New Order werd opgericht, konden hun hart ophalen. De band sloot namelijk af met twee Joy Division-nummers.

Check enkele video's en de tracklist van het optreden van New Order tijdens het eerste weekend van Coachella 2017:

Tracklist

‘Singularity’ 
‘Regret’ 
‘Your Silent Face’  
‘Tutti Frutti’  
‘Bizarre Love Triangle’  
‘Waiting for the Sirens’ Call’  
‘Plastic’  
‘The Perfect Kiss’  
‘True Faith’  
‘Blue Monday’ 
‘Temptation’ 
‘Decades’ (Joy Division cover) 
‘Love Will Tear Us Apart’ (Joy Division cover)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws