Bad Company’s Shot Down on Safari: 15 jaar na dato

Peter Güldenpfennig | 25 april 2017
music

15 jaar geleden kwam Bad Company’s (later Bad Company UK dankzij een akkefietje met een band met dezelfde naam) album Shot Down on Safari uit. Het album kwam uit toen de Engelse groep al even over hun hoogtepunt heen was en wat meer lichtgewicht drum n bass maakte. Dit in tegenstelling tot eerder werk wat donker en gruizig aandeed op albums als Book of the Bad, Inside The Machine of de beklemmende EP The Nine

Bad Company UK - Shot Down on Safari

De verandering van geluid kwam de groep dan ook op kritiek te staan van fans en recensenten (behalve in de VS, waar de groep met dit album debuteerde), maar fuck it, 15 jaar na dato klinkt dit album toch nog steeds erg fris. Het album telt acht tracks maar, zoals bij vele Bad Company-releases, de CD-versie kwam met een tweede schijf geleverd waarbij de mannen hun oudere werk met de floorfillers van het nieuwe album aan elkaar mixten. Dat is ook de beste manier om van dit album te genieten, want de lange versies van de tracks zijn vooral geschikt voor dj’s en luisteren wat langdradig weg. 

Grappig genoeg is het lichtere Bad Company-geluid een prettige compagnon van de bassen, die zoals altijd dik zijn aangezet. Is Shot Down on Safari een drum n bass-klassieker? Wat ons betreft wel. En zodra Torpedo op de dansvloer dropt ben ook jij om!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws