Arty brengt opnieuw track uit onder alias Alpha 9

Pieter Hiemstra | 16 mei 2017
music

De Russische trance- en progressive-producer Arty is weer heel helemaal terug met zijn alias Alpha 9. Voor de tweede keer dit jaar brengt hij een track uit onder deze naam. Een heerlijke dromerige tranceplaat 'Higher Place'.

Het was alweer zeven jaar geleden dat we iets van Alpha 9 hadden gehoord. Maar toen kwam in februari ineens 'The Night is Ours' naar buiten via Armada's sublabel Armind. Zijn nieuwste wapenfeit is 'Higher Place' die hij dit weekend op hetzelfde label releaste.

Arty op Facebook

Op Facebook deelde hij de reden voor de terugkeer naar zijn oorspronkelijke stijl. Hij vertelt dat hij nooit in één bepaald genre vast wilde zitten. Maar naarmate de jaren vorderden, dreef hij steeds verder van zijn oorspronkelijke muziek af. Daarom keert hij na negen jaar weer terug naar Alpha 9. Lees hieronder zijn Facebookpost.

Alpha 9 en Arty

Zijn eerste grote release was in 2009 met 'Bliss' en een jaar later met 'Come Home'. Beiden bracht hij uit op Flashover Recordings, het platenlabel van Ferry Corsten. Daarmee speelde hij zich in de kijker bij Anjuna Beats waarna hij zijn handtekening mocht zetten bij het platenlabel van Above & Beyond. De tracks leverden hem een 78e plek op in de DJ Mag Top 100 in 2010.

Sindsdien bracht de Russische producer enkel nog tracks uit onder de naam Arty. Daarna bleef hij vasthouden aan zijn oude sound met heerlijke mellow tranceklassiekers 'Rush' en 'Wonder', gereleast op Anjuna Beats. Toen hij in 2011 'Rebound' uitbracht met Mat Zo, ging het snel. Hij kreeg dat jaar dan ook een #27-notering in de DJ Mag Top 100. 

Wij zijn blij met de terugkeer van Alpha 9!

Lees ook: Blasterjaxx droppen 'Savage'
Lees ook: Diplo verwijdert track na storm aan kritiek

 

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws