#FlashbackFriday: Terug naar 1990 met The Suburban Knight

Peter Güldenpfennig | 19 mei 2017
music

Hoewel Innercity met ‘Big Fun’ in 1988 Detroit techno op de kaart zette, was het James Pennington aka The Suburban Knight die de schaduwkant van de stad belichtte in zijn duistere tracks.

In 'The Art of Stalking'/'The Worlds', zijn laatste 12-inch uit 1990 voor Derrick May’s Transmat-label, horen we dan ook de perfecte blauwdruk waar Underground Resistance tijdens de second wave of Detroit techno rond diezelfde tijd dankbaar gebruik van maakte. 

Met name 'The Art of Stalking' met het memorabele wob-wob-baslijntje is een schoolvoorbeeld van techno die het goed doet in tochtige, donkere kelders. 

Later zou de dj het eerder genoemde Underground Resistance mentoren, waarmee hij stiekem gezien kan worden als een van de grootvaders van techno. Vandaag de dag draait hij nog steeds, hoewel hij maar weinig muziek maakt. Toch is er dit jaar nog een nieuwe track van hem verschenen op het Duitse label Cyrk, een gedeelde 12-inch met Gerome Sportelli en Sierra Sam. Daarop horen we in ieder geval dat hij het nog niet verloren heeft. 

Aanbevolen voor jou:
Maak de perfecte selfie op elk feest met de ASUS ZenFone 4...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws