Review: Ferry Corsten - Blueprint

Peter Güldenpfennig | 29 mei 2017
music

Het zevende studioalbum van Ferry Corsten en de vijfde onder zijn eigen naam is anders dan voorgaand werk van de producer. In plaats van een collectie aan tracks vormt dit album één geheel. Een interessant concept en redelijk ongewoon voor dancebegrippen. Logsich dus dat we het album wat sceptisch benaderden. Onterecht, zo blijkt.

Ferry Corsten - Blueprint

Blueprint bevat een muzikaal en mysterieus science fiction-verhaal waarin we Lukas (vertolkt door Eric Lumiere) en Vee (vertolkt door Haliene) volgen terwijl ze op zoek gaan naar The Drum, een mysterieus geluid wat niet verklaard kan worden door wetenschappers.

De zoektocht naar de oorsprong van het geluid brengen Lukas en Vee overal ter aarde én in de ruimte. Als luisteraar volg je hun reis via een narrator die elke track inluidt, hoewel de tracktitels ook al deels het verhaal vertellen.

De muziek zelf is fantastisch afwisselend. Van trance (met name het fantastische ‘Venera’) tot aan meer pop en easy electronica. Daarbij is de samenwerking met Eric Lumiere en Haliene een schot in de roos. Een must-have voor trance-fans en science fi ction-fans alike.

Tracklist

 1. Reception
 2. Blueprint
 3. Your Face (Feat. Eric Lumiere)
 4. Venera [Vee’s Theme]
 5. Something to Believe In (Feat. Eric Lumiere)
 6. Waiting (Feat. Niels Geusebroek)
 7. Here We Are (Feat. HALIENE)
 8. Edge of the Sky (Feat. HALIENE)
 9. A World Beyond
 10. Trust
 11. Lonely Inside
 12. Piece of You (Feat. HALIENE)
 13. Wherever You Are (Feat. HALIENE)
 14. Drum’s A Weapon
 15. Reanimate (feat. Clairity)
 16. Another Sunrise (Feat. Eric Lumiere and HALIENE)
 17. Eternity

Stream en Download Ferry Corsten's Blueprint-album hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws