Bellen met rapper Donnie die vandaag zijn album uitbracht

Pieter Hiemstra | 2 juni 2017
music

Rapper Donnie heeft vandaag zijn eerste album BFMJT uitgebracht via Magnetron Music, het platenlabel van Kostijn Egberts en Bas Bron. Die laatste kennen we als producer van De Jeugd van Tegenwoordig. De Amsterdamse Donnie is al een paar jaar actief in de hiphopwereld, maar werd een paar weken geleden echt bekend met '180 Linkerbaan' waarin hij rapt met Raymond van Barneveld. We belden hem op en vroegen naar zijn nieuwe album.

LEES OOK: Vet gangsta realness! Barney nu ook rapper!

Hoe lang heb je aan het album gewerkt?
Twee dagen, haha. Ik heb alles uit mijn hoofd gedaan en elk nummer stond binnen twintig minuten er met één take op. Alles stond er met één studiotake van twintig minuten op. 

Wauw. Hoe doe je zo iets?
Je hoort de beat, zet een microfoon aan en bedenkt een refrein. Vervolgens ga je tijdens het rappen alle zinnen bedenken. Daarna eet je effe een broodje en daarna ga je weer verder. Als de hook on-point is, komt de rest vanzelf. 

Oke! Maar heb je vooraf niet gedacht wat je met het album wilde?
Ik wilde het album wel serieuzer en persoonlijker maken. Maar er zitten daarnaast ook grappige liedjes op. Ik heb trouwens veel meer nummers gemaakt, maar uiteindelijk werd dit het totale plaatje omdat alle nummers goed bij elkaar passen. 

Je hebt wel eens gezegd dat je niet als mafkees bekend wilde staan toch?
Klopt. In Nederland is er een mentaliteit van "doe gewoon, dan doe je al gek genoeg." Maar in Amerika kan het niet gek genoeg. Kijk bijvoorbeeld naar Donald Trump! Die is gewoon president van Amerika. Gekker dan dat ga je het niet vinden. 

Een paar weken geleden maakte je een knaller met Raymond van Barneveld. Hoezo wilde je met hem een plaat maken?  
Ik keek vroeger altijd zijn wedstrijden. Noem naast schaatsen iemand die in Nederland vijf keer wereldkampioen is geweest? Ik ken geen Nederlander die in zijn tak van sport vijf keer wereldkampioen werd. Los van het schaatsen. Hij is echt een winnaar. Ik ken hem via zijn manager, want die is fan van mij. Die heeft toen tegen Raymond gezegd: "dat is gewoon een grappige jongen." Toen hebben we even kennis gemaakt. Hij heeft vaak voorgesteld eens een nummer te maken. Dat hebben we gedaan en het er binnen een uurtje op.

'Het gezicht van Raymond leent zich perfect voor memes.'

 

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Een bericht gedeeld door CELiNE DiONNiE (@maradonnie) op


Nooit gedacht om je muziek bij een groter label uit te brengen?
Voor nu het gewoon goed. Ik ben de meest bekende underground of independent rapper die er nu is. Ik ben nu gewoon tevreden weet je. Financieel gaat het ook lekker, dus ik heb niets te klagen. 

Wat staat er de komende weken op de planning?
Er komt een najaarstour met shows in Groningen, Enschede, Utrecht, Den Haag en Nijmegen. Daarnaast staan er nog twee videoclips op de planning voor het album. Verder ga ik nog langs bij 101Barz. Daarna zie ik wel verder wat ik ga doen. 

We zijn benieuwd! Succes!
Dankje!

Benieuwd naar het album? Scoor 'm hier!

 

Raya weet. Geen schrammen op de arm. Maar genieten van de beef πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Een bericht gedeeld door CELiNE DiONNiE (@maradonnie) op

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws