#FlashbackFriday: een bommetje op de dansvloer

Bart Remmers | 15 november 2019
music

Beeld: YouTube

These Sounds Fell into our Minds...

Echte klassiekers worden nog steeds met de regelmaat van de klok gedraaid. Zo'n onverslijtbare knaller is 'The Bomb! (These Sounds Fall into My Mind)' absoluut...

In het voorjaar van 1995 was er geen ontkomen aan de houseknaller van The Bucketheads. Het succes van 'The Bomb! (These Sounds Fall into My Mind)' was deels te verklaren door het aanstekelijke clipje waarin een meneer met hevige afro en seventies-outfit vrolijk door de straten van Londen swingt. 

Street Player

Maar vergeet het nummer - verschenen op het legendarische Positiva- en Henry Street Music-label - zelf niet. De housetrack met stevige discodosis is voor een zeer groot deel opgebouwd uit Chicago's hit 'Street Player', de discosingle van een band die zich tot dan toe vooral bezig hield met bluesrock en kleffe ballads, die eind jaren zeventig een kneiter van een clubfiller bleek.

Zowel de blazers als de vocalen zijn kortom gejat uit het Chicago-nummer, maar de aanstekelijke typische New York mid nineties-housebeats zijn overduidelijk het werk van Kenny 'Dope' Gonzalez, de helft van Masters at Work (The Bucketheads was dan ook een alter ego van de Amerikaan).

100 Greatest Dance Singles Of All Time

22 jaar later staat de klassieker in vele best of-lijstjes, waaronder #60 in Mixmag's 100 Greatest Dance Singles Of All Time. Ook in de charts deed de track het lekker. In ons land net geen top 10, maar wel in Frankrijk, Zweden en het VK. In de States zelf bleef 'The Bomb' halverwege de Billboard Hot 100 steken.

Na enkele geflopte singletjes stopte Gonzales met het project en ging hij vrolijk verder met Masters at Work. Deze houseclassic zal echter altijd blijven bestaan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws