Met deze classic begon het raggacore-genre

Peter Güldenpfennig | 16 november 2019
music

Hoewel raggacore na het ontploffen in de mainstream en de snel daaropvolgende ondergang richting underground van breakcore diezelfde underground weer indook, blijft het genre zo z'n liefhebbers houden. Toch is het teruggrijpen naar 'die gouwe oude tijd' een practice die de meeste ragga-dj's goed beheersen.

Krinjah - 'Bam Bam'

Krinjah's remix van de Sister Nancy-classic 'Bam Bam' uit 1982 is er één die altijd wel positieve reacties oplevert van de echte liefhebbers en dus geregeld opduikt in de set van dj's. De Canadese producer is met zijn eerste drie 12-inches, waaronder 'Bam Bam', een van de aanzetters van de raggacore, het hardcore-broertje van de raggajungle en de neef van breakcore.

Natuurlijk is de track schatplichtig aan het fantastische origineel van Sister Nancy, maar net zo goed mogen we een buiging maken voor de intelligent geprogrammeerde amen breaks en de niet té aanwezige baslijnen. Die domme midtempouitloop aan het einde had niet gehoeven, maar goed, de rest van de track maakt dat meer dan goed.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws