De top 5 van de vetste nieuwe tracks van september

Bart Remmers | 27 september 2017
music

Featuring Hardwell, NERVO, Galantis en Yellow Claw

Regelmatig stellen we je voor aan de meest dope, chille en harde nieuwe tracks. Dat zijn er maandelijks zoveel, dat we graag een top 5 voor je samenstellen met daarin volgens de redactie de ultieme vijf van september. 

1. Krewella x Yellow Claw - New World

De titel van het nummer is een verwijzing naar de EP ‘New World Pt.1’ van Krewella welke afgelopen zomer is uitgekomen. Op deze single is ook Taylor Bennett te horen wat ervoor zorgt dat de trap stijl van Yellow Claw beter naar voren komt temidden van de pop break en vocalen die kenmerkend zijn voor Krewella. 

2. Hardwell & KSHMR - Power

De single heeft de naam ‘Power’ gekregen en doet zeker niet tekort aan deze naam. De intro begint met catchy vocalen die wel iets weg hebben van hard dance. Toch is het nummer geen hard dance, maar electro house zoals te verwachten was van deze samenwerking. Wat deze track wellicht zo leuk maakt is dat hij nergens volledig stil valt. Na de drop komen de vocalen meteen weer naar voren en ook daarna zit er nergens een saai moment in het nummer.

3. Galantis - Aviary

Het Zweedse duo Galantis is een van de grootste Europese dance-acts. Hun unieke productiestijl, die ze in het verleden hebben verkocht aan popsterren als Madonna en Britney Spears, levert altijd opgewekte dancetracks op die even goed werken op de dansvloer als tijdens je ochtendritueel. Melodieën spelen zoals gewoonlijk de hoofdrol, en deze keer wordt Galantis bijgestaan door een schare gastartiesten als Poo Bear, ROZES en Throttle. Check Aviary hier via Spotify.

4. NERVO ft. Chief Keef - Champagne

De track begint met popachtige vocalen zoals NERVO die vaker heeft gebruikt in hun tracks. Deze schommelen ergens tussen dance en pop net als alle instrumenten daarachter. Het minimale gebruik van de drums maakt plaats voor des te meer melodieuze aspecten en de vocalen. Het nummer is op een slomer tempo gemaakt waardoor de drop meeslepender is dan een reguliere dancetrack.

5. London Grammar - Hell To The Liars (Kölsch remix)

Kölsch zijn nieuwste project is een remix voor London Grammar. Het nummer heet ‘Hell To The Liars’ en hij weet op geniale wijze het vrij slome origineel om te zetten in een electro geörienteerde track die met 12 minuten en 42 seconden ook nog eens heerlijk lang duurt. Het contrast tussen de electro elementen en de elementen uit het origineel zijn scherp, maar vallen totaal niet op door de emotionele touch die Kölsch de remix meegeeft.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws