Triple platinum voor ‘Clarity’ van Zedd

Ivo Mollemans | 15 oktober 2017
music

Foto via Rukes.com.

Vijf jaar na het uitkomen van Zedd’s album ‘Clarity’ heeft de titelsong van het album de status van triple platinum behaald. Deze wereldhit was toentertijd gigantisch populair en het nummer heeft zich bewezen als tijdloze dancetrack die ook vandaag de dag nog goed meekan. Iets wat veel andere nummers niet kunnen.

Opnieuw platinum bereikt voor Zedd

Hoe vaak een nummer of album verkocht of gestreamd moet worden voordat het platina gaat verschilt per land, maar voor Zedd is het triple platina behaald nadat de single drie miljoen keer is verkocht. Een gigantisch aantal en zeker wanneer je bedenkt dat de meeste mensen tegenwoordig alleen nog maar muziek streamen en niet kopen.

LEES OOK: Dit zijn de nominaties voor de MTV EMA Awards

Het is voor Zedd niet de eerste keer dat hij er een platina status bij krijgt voor een nummer. Ook ‘Stay The Night’ en ‘Beautiful Now’ zijn respectievelijk dubbel platinum en single platinum gegaan. De single ‘Stay’ met Alessia Cara heeft dit jaar overigens ook nog dubbel platinum behaald en dit zijn nog lang niet alle tracks die de producer zulke statussen heeft bezorgd.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws