Porter Robinson dropt tweede single onder nieuw alias

Ivo Mollemans | 11 november 2017
music

Foto via Rukes.com.

Vorige maand kwam er een nummer online van Virtual Self die binnen korte tijd opvallend vaak werd beluisterd voor een eerste track van een artiest. Het bleek dat dit een nieuw alter ego van Porter Robinson is en onder deze naam brengt hij muziek uit die niet in het straatje van de naam Porter Robinson past.

Nieuwe track

Een slimme zet, want met Virtual Self ontdekt hij een heel nieuw genre dat, ondanks de gemengde reacties van de vorige single, nu toch wel wat meer waardering krijgt. De tweede single heet ‘Ghost Voices’ en is in tegenstelling tot de eerste een behoorlijk vette track. Het is een house nummer dat, zoals de titel al doet vermoeden, wordt gekenmerkt door de vocal chops in de drop en de vocalen in de break.

LEES OOK: Eric Prydz komt met nieuwe EP onder alias

Wie of wat is Virtual Self?

Toch lijkt het erop dat Virtual Self iets anders is dan alleen een nieuwe naam waaronder Porter Robinson tracks uitbrengt. Een fan die verder ging met zijn onderzoek kwam erachter dat de naam ‘Virtual Self’ geregistreerd staat in North Carolina bij de productie van een nieuwe virtual reality game.

Daarnaast is het eerste optreden van Virtual Self ook aangekondigd. Deze staat gepland op 8 december 2017. Om het mysterie helemaal af te maken verscheen onderstaande tweet online.

Het nummer in de tweet schiet een telefoonnummer te zijn (712-432-4609) en wanneer je deze belt krijg je een cryptische vrouwelijke dialoog te horen. Een Reddit gebruiker heeft de hele dialoog opgeschreven en die luidt als volgt:

Can you feel these particles ____ through _____ reality? Do you believe in me? (I can feel the/Let the healing?) echo flow through you Will you feel it? Am I human anymore?

______ manifested Can you manifest yourself in digital time? Am I convinced of nothingness? __________ yourself Do you believe in infinite sky and the holy ________ of nothingness?

___________ technic Utopia

Wat Porter Robinson ook van plan is met deze nieuwe naam, we zullen het waarschijnlijk dit jaar nog wel te weten komen.

Check tot die tijd ‘Ghost Voices’ hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws