Muziek nodig voor een vlog? Check deze rechtenvrije dance tracks

Mark IJsendoorn | 12 november 2017
music

Het blijft een dilemma voor veel vloggers: je wil een coole track onder je video, maar gebruik je andermans muziek dan wordt hij al snel van YouTube gehaald. Royalties betalen wil je natuurlijk niet, maar gelukkig zijn er zat labels die zo aardig zijn om tracks gratis online te zetten, zonder die vervelende copyrights. Deze tracks kun je dus zonder problemen gebruiken in je video’s, streams of podcasts, zolang je credits geeft. Alleen voor commercieel gebruik van de tracks, zoals in een promo bijvoorbeeld, moet je wel toestemming vragen.

Spinnin’ Copyright Free Music

Dance-gigant Spinnin’ Records heeft sinds begin dit jaar een YouTube-kanaal speciaal voor rechtenvrije muziek. Inmiddels staan er al flink wat tracks op van Spinnin’-artiesten die je zonder problemen kunt gebruiken in je eigen creatieve projecten. Zo kun je muziek gebruiken van Matisse & Sadko, Mike Williams en Madison Mars.

No Copyright Sounds

No Copyright Sounds is een van de grootste kanalen voor rechtenvrije tracks, met vele tientallen tracks in allerlei genres binnen de elektronische dancemuziek. Zeker het checken waard als je wat toffe tracks nodig hebt voor je videos.

Argofox

Argofox is iets minder bekend, maar geeft ook flink wat rechtenvrije dance uit. De kwaliteit is niet altijd even hoog, maar als je er een toffe track tussen vindt, kun je er wel vanuit gaan dat hij niet al door 100.000 andere YouTubers is gebruikt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws