Bassnectar gaat alle kanten op met nieuwe single ‘Other Worlds’

Ivo Mollemans | 14 november 2017
music

Dat Bassnectar een gigantisch goede producer is hebben we al vaker gemeld. Elke keer als hij met nieuw materiaal komt is het van een niveau dat weinigen weten te evenaren en met zijn nieuwe single laat hij opnieuw horen waar hij tot in staat is.

Bassnectar doet iets anders met nieuwe single

Het nummer is een samenwerking met Dorfex Bos en heet ‘Other Worlds’. De track is vijf minuten lang en neemt dus ruim de tijd om de luisteraar bezig te houden. Niet dat dat erg is, want de hele vijf minuten zijn er wel nieuwe elementen die je als luisteraar geboeid houden, van de langzaam opbouwende intro tot de meeslepende drop met harde drums.

LEES OOK: NGHTMRE dropt hip hop track ‘No Coming Down’

Het nummer is niet alleen een muzikale samenwerking, maar ook een visuele, want de beelden in de clip zijn gemaakt door de bekende kunstenaar Sebastian Wahl. Zijn unieke stijl sprak Bassnectar zo aan dat hij er een nummer bij maakte en toevallig was hij met Dorfex Bos.

‘Other Worlds” was inspired by a new collage from Sebastian Wahl, which we brought to life with the help of Black Lake Media. The collage shows portals emerge and unfold and evolve within and around a picture frame… a magical gateway, like the wardrobe in The Chronicles of Narnia.

On a sunny day in Brooklyn I sat down with Dorfex Bos to write a piece of music to go along with the visuals, and the ideas just came pouring out. We finished the song in 24 hours flat, with various instruments and sounds mapped to various details and dimensions of the various worlds within the collage.’

Op 1 december zal de nieuwe EP ‘Reflective: Part 2’ van Bassnectar uitkomen. De eerste paar previews daarvan zijn hier en daar online al te vinden. Check ‘Other Worlds’ en de bijbehorende videoclip hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws