Steve Angello komt met laatste EP in aanloop naar zijn nieuwe album

Mark IJsendoorn | 18 november 2017
music

Steve Angello komt met de derde en laatste EP in aanloop naar zijn nieuwe album. De nieuwe Paradiso EP levert twee donkere tracks die opnieuw duidelijk maken dat Angello kiest voor een totaal nieuwe stijl.

Steve Angello nieuwe stijl

Paradiso is de laatste van de drie EP’s die Angello uitbrengt in aanloop naar zijn nieuwe debuutalbum, dat waarschijnlijk Almost Human zal heten en rond het einde van het jaar uit komt. De vorige twee releases waren Genesis en Inferno, en samen met Paradiso vormen dit de drie akten waarin het album zal zijn opgedeeld. De religieuze inspiratie is overduidelijk; die vond hij in een kerk waar hij dagelijks langs kwam op weg naar zijn studio.

Volgens Angello

Tegen Partyscene zei Angello over zijn nieuwe sound: ‘Ik ben de afgelopen tijd erg geïnspireerd door allerlei elektronische muziek. Ik grijp terug naar artiesten als Aphex Twin en The Chemical Brothers, muziek waar ik zelf naar luisterde toen ik opgroeide. Ik hou gewoon van duistere elektronische muziek. Ik ben altijd een fan geweest van Gesaffelstein, Justice en het oude materiaal van Daft Punk. Maar het is meer dan dat. Als je terugkijkt naar de muziek die ik in het begin maakte, zeg maar eind jaren negentig, dan zie je dat het eenzelfde soort eenvoud had als de nieuwe tracks.’ Wie de EP Simplicity uit 2003 beluistert begrijpt wat hij bedoelt. 

Check de nieuwe Paradiso EP hier:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws