Rapper Vince Staples wil Grammy voor beste elektronische album; gelijk heeft 'ie

Mark IJsendoorn | 20 november 2017
music

De Grammy Awards worden vaak gezien als de belangrijkste muziekprijs ter wereld. Maar net als de Oscars in hun branche zijn de Grammy’s soms nogal out of touch met wat er speelt op muziekgebied. Vooral op het gebied van hiphop slaat de ‘academy’ vaak de plank mis. Rapper Vince Staples heeft daarom een tip voor hen. Hij vindt namelijk dat zijn album Big Fish Theory genomineerd moet worden als beste album... in de categorie elektronische muziek.

Vince Staples' ego

‘Mijn album is beter dan wat ik tot nu toe heb gezien,’ zei Vince over de lijst met dance-albums die mogelijk genomineerd worden. ‘Ik zou in de categorie ‘Electronic album of the year’ moeten winnen, op basis van mijn producties. Maar dat kan niet, omdat ik op het album rap.’

Rappers met grote ego’s zijn we wel gewend natuurlijk, en hoewel bescheidenheid bij Vince ver te zoeken is, kunnen we het hem niet echt kwalijk nemen. Hij heeft namelijk een punt.

Hiphop en elektronische muziek

Big Fish Theory is een album met een heel opvallende sound voor een hiphopalbum. Dat ligt zeker niet alleen aan de inbreng van Staples, maar wel aan zijn keuze van producers. De tracks zijn namelijk geproduceerd door een aantal bijzonder getalenteerde producers uit de elektronische scene waaronder SOPHIE, GTA en Flume. Producers die normaal gesproken zonder twijfel in de categorie elektronische muziek zouden staan, maar omdat het een rap-album is maakt het alleen kans op een nominatie in de categorie hiphop.

De Grammy Awards worden uitgereikt in New York in 2018. De genomineerden worden op 28 november bekend gemaakt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws