Het best verkochte album van 2017 staat op geen enkel streamingplatform

Mark IJsendoorn | 30 november 2017
music

Het album Reputation van Taylor Swift is officieel het best verkochte album van 2017 in de VS. En dat is opvallend, want het album staat op geen enkel streamingplatform. Slecht nieuws voor streamingdiensten dus, die streaming natuurlijk als de definitieve toekomst voor de muziekindustrie zien.

Best verkochte album 2017

Het zesde album van Taylor Swift staat ruim bovenaan in de verkoopcijfers en verkocht in de eerste week al meer dan een 1,2 miljoen exemplaren. Tot dusver is het album nog helemaal niet verschenen op streamingplatforms als Spotify, Apple Music of YouTube. Het is geen geheim dat Taylor geen grote fan is van streaming. Dat blijkt ook al uit de video voor haar single ‘Look What You Made Me Do’, waarin ze een kluis leegrooft waar ‘streaming company’ boven staat. Wow.

Wat betekent dit precies voor streaming en de muziekindustrie? Misschien niet zo veel, maar het is zeker een klap in het gezicht voor bedrijven als Spotify. Het laat in ieder geval zien dat Taylor Swift kan rekenen op een bijzonder grote en trouwe fanbase.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws