#FlashbackFriday: rondborstige 80's-iconen heersen in de charts

Bart Remmers | 9 februari 2018
music

Drie eighties-iconen met een cupmaatje meer

Je hoeft niet per se een groots zanger of zangeres te zijn wil je een enorme hit en meer scoren. Voorbeelden zijn legio.

In de jaren tachtig hadden we enkele dames in de hitlijsten die niet uitblonken in grote stembanden, wel met grote tieten. Zo was er de Engelse Samantha Fox die enkele hits scoorde met onder meer 'Touch Me (I want your body)', 'Nothing's Gonna Stop Me Now' en 'Love House'. De cupmaat van de blondine is langer in onze herinnering blijven hangen dan de Stock, Aitken & Waterman-producties van Sam.

Toy Boy en Hot Girl

Er was ook nog Sinitta, de wat meer exotische variant van Fox. Ook deze deerne moest het doen met een SAW-liedje. 'Toy Boy'. Echter gaat dit artikel vooral over de derde 'vocaliste' met een flink bos hout: Sabrina, voluit Sabrina Salerno.

De Italiaanse had in de zomer van 1987 een gigantische hit met 'Boys (Summertime Love)', een catchy Italopop-liedje dat een extra boost/buste/boezem kreeg dankzij het clipje waarin Sabrientje een iets te krap, afzakkend en wit doorschijnend bikinitopje droeg. Dikke nummer 1-hit tot gevolg.

Precies 30 jaar geleden...

Deze week precies 30 jaar geleden was daar de follow-up: 'Hot Girl'. Verschil met haar andere singles was amper te horen, maar weer was Sab niet vies van een beetje huid in clip en 'live' optredens.

Koud deze decembermaand? Wij warmen je op met deze absolute eighties-iconen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws