Joy Corporation komt met chille remake van Coldplay's ‘The Scientist’

Ivo Mollemans | 3 december 2017
music

Beeld via Source.

In 2002 bracht Coldplay het nummer ‘The Scientist’ uit en er kan gezegd worden dat die single een van hun grootste successen ooit is. Het nummer werd ook nog eens veelvuldig geremixt en de bekendste versie is wellicht die van Evil Activities. Toch kan het ook minder hard en dat bewijst Joy Corporation met zijn deep house versie die via Source is uitgekomen.

LEES OOK: Video: Mark Sixma & Emma Hewitt - Missing

Joy Corporation - The Scientist

Source is onderdeel van Spinnin’ Records en vertegenwoordigd een groot deel van alle deep house muziek die via het label wordt uitgebracht. Ook de track ‘The Scientist’ van Joy Corporation dus. Deze deep house versie weet de originele magie van het nummer goed te behouden en tegelijkertijd wordt er ook een berg moderne elementen overheen gegooid. De drop bestaat uit een simpele bassline die vergezeld wordt door swingende house drums en de lead bestaat uit vocal chops. Een combinatie die misschien niet nieuw is, maar hij is wel effectief.

De single wordt vergezeld door een lyric video die te vinden is op het YouTube kanaal van Spinnin’ Records. Check ‘The Scientist’ met bijbehorende video hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws