NGHTMRE dropt nieuwe EP inclusief samenwerking met Dillon Francis

Ivo Mollemans | 4 december 2017
music

Beeld via Rukes.com.

Er wordt al een tijdje reclame gemaakt voor de EP van NGHTMRE, maar het wachten wordt goed beloond. De EP heet ‘NGHTMRE, Pt. ll’ en is het vervolg op de ‘NGHTMRE’ EP die vorig jaar uitkwam. Deze keer bestaat de EP uit vier tracks waarvan er drie al langere tijd op Spotify te vinden zijn. Helaas dus niet veel gloednieuwe muziek, maar gelukkig is er ook een tegenprestatie.

NGHTMRE laat verschillende muzikale kanten horen

Het laatste nummer op de EP is namelijk een samenwerking met Dillon Francis. Het is niet de eerste keer dat deze twee samen aan een track hebben gewerkt. In de zomer van vorig jaar kwam namelijk al de track ‘Need You’ van de twee uit en die deed het behoorlijk goed. De samenwerking van deze keer heet ‘Another Dimension’. Het nummer begint meteen met een krachtige drum & bass beat en wisselt daarna de hele tijd af tussen drum & bass en trap. Een interessante combinatie die veel energie bevat.

LEES OOK: De top 10 dj mixen van 2017: #10

Op de rest van de EP zijn de kwaliteiten van NGHTMRE als producer ook weer goed te horen. Hij weet trap en future bass te combineren met verschillende interessante elementen. Zo is er in ‘On The Run’ een elektrische gitaar te horen, ‘The Killer’ heeft een scherp contrast tussen de rustige break en harde trap drop, maar het meest opvallen is misschien wel ‘No Coming Down’. Dit nummer heeft erg veel weg van de stijl waar Flume bekend mee is geworden en dit nummer is dan ook zeker een blijvertje.

Check de hele EP hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws