Goed nieuws voor Diplo en Skrillex fans: Jack Ü komt terug!

Stijn van Beers | 22 december 2017
music

Jack Ü

Jack Ü, bestaande uit Diplo en Skrillex, begon in 2013 op de Mad Decent Block Party en is sindsdien uitgegroeid tot een van de bekendste acts in de EDM scene. Volgens Skrillex staat Jack Ü voor ‘jacks you up’, en dat doen ze ook met hun harde baslijnen en energieke beats. Na enkele grote hits, zoals ‘Mind’ en ‘Where are Ü Now’, en grote optredens op o.a. Ultra Music Festival werd eind 2016 bekend dat Jack Ü ermee stopte, dit was volgens Diplo de schuld van het grote label Atlantic Records.

Diplo vs grote labels

Diplo verklaarde al eerder dat een nieuw Jack Ü album moeilijk zou worden, omdat Skrillex getekend heeft bij een groot label (Atlantic Records), en Diplo het moeilijk vindt om met grote labels te werken.

'The thing with Jack Ü is complicated, because of Atlantic. Skrillex is signed to that label and it’s difficult to do anything with that. I hate major labels, so I don’t really want to do anything with major labels. So it’s hard.'

Het vervolg van Jack Ü

Diplo heeft nu eindelijk bevestigd dat hij en Skrillex weer samen de studio in zullen duiken om nieuwe muziek te maken. Of dit een vervolg zal worden op de act Jack Ü en het eerste studio album ‘Skrillex and Diplo present Jack Ü’, dat in 2015 nog een Grammy kreeg voor beste dance album, is nog maar de vraag. Nieuwe muziek zit er in ieder geval aan te komen.

Maar er zit wel een addertje onder het gras, want de twee zullen pas samen de studio in duiken nadat ze beide het album waar ze momenteel aan werken hebben afgerond. Skrillex is bezig aan een eigen album met een nog onbekende releasedatum. Diplo is momenteel druk met zijn andere project Major Lazer om hun album af te werken, maar hierna ziet hij zeker mogelijkheden om weer samen met Skrillex de studio in te duiken. Of het duo van plan is om daadwerkelijk een ​​nieuw album uit te brengen, is nog steeds onduidelijk, maar gezien het succes van hun debuutalbum en de uitspraak van Diplo dat ze binnenkort weer nieuwe muziek gaan maken, lijkt een nieuw album dichterbij dan ooit.

Lees ook: #Selfie fans: Let op waar je mee bezig bent!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws