2018 wordt het jaar van Charlotte de Witte!

Bart Remmers | 11 januari 2018
music

Beeld: Marie Wynants, Fille Roelants

Belgische techno-dj komt begin februari met haar EP 'Brussels'

We snappen het nog steeds niet: waarom zijn er zo weinig bekende vrouwelijke dj's en producers? Ze zijn er wel en in een nieuwe online serie gaan we enkele vrouwelijke toppers achter de draaitafel aan je voorstellen.

Techno Queen

Voor episode 1 gaan we naar onze zuiderburen. Want daar is Charlotte de Witte er een van. De Belgische is een echte Techno Queen en draaide de afgelopen tijd in het Verre Oosten, de VS en Canada, Nieuw-Zeeland en Midden- en Zuid-Amerika. Op gigantische podia en in krappe nachtclubs.

Toch wordt Charlotte nog steeds als underground-dj gezien. Nog vreemder wanneer je beseft dat ze een eigen show op Studio Brussel heeft, ‘Playground Charlotte de Witte’. 

Lekker rauw

Ach wel, liever laat dan nooit. Charlotte haar tracks en sounds zijn lekker rauw zonder al te veel flauwe trucjes. Donkere, minimale beats waar af en toe de vocalen van de Belgische zelf over terug zijn te horen. Onder meer op de 'Weltschmerz EP' die uit is gekomen op Tiga’s befaamde Turbo Recordings, net als de opvolger 'Sehnsucht' (Charlotte heeft blijkbaar iets met de Duitse taal).

Op NovaMute verschijnt de nieuwste EP van de dj, vernoemd naar haar eigen heimat, 'Brussels'. Daarvoor moet je nog even wachten tot begin februari, maar hieronder kan je alvast verliefd worden op de klanken van Charlotte dankzij de titeltrack.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws