Vier de verjaardag van Tiësto met zijn allereerste mix-cd

Mark IJsendoorn | 17 januari 2018
music

Allereerst: gefeliciteerd Tijs, met je 49ste verjaardag! Dat je nog vele jaren Amerikanen mag verwennen met je sets in Las Vegas. Voor de gelegenheid blikken we terug naar een paar van de hoogtepunten uit Tiësto’s heel lange carrière. Te beginnen met zijn even grappige als schattige eerste mix-cd.

De eerste mix-cd (1995)

Het is bijna niet voor te stellen: Tijs Verwest als jonge gozer die, natuurlijk razend enthousiast, voor het eerst een mix-cd mag opnemen. Die eerste mix was Forbidden Paradise 3 en komt uit 1995, nog voor de hoogtijdagen van de trance. Tijs maakte de opvallende en gewaagde keuze om de bpm geleidelijk op te schroeven naar zo’n hoog niveau dat zijn trance bijna klinkt als happy hardcore. Het klinkt allemaal behoorlijk gedateerd, maar nog steeds is het genieten.

Magik One: The First Flight (1997)

In 1997 sticht Tiësto samen met Arny Bink zijn beroemde label: Black Hole Recordings waar alle grote trance dj’s aan verbonden zijn geweest en ook Armin’s In Trance We Trust het levenslicht zag. Daar komt meteen ook een nieuwe serie mix-albums bij genaamd Magik, die symbool staan voor Tiësto’s trance-tijdperk.

'Lethal Industry' (2001)

‘Lethal Industry’ is zonder twijfel één van Tiësto’s bekendste tracks. Het melodietje kan iedereen die bekend is met zijn muziek nog steeds nazingen. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws