Labeleigenaar R&S lanceert nieuwe serie tracks onder label RV Trax

Geert van der Klugt | 18 januari 2018
music

Label R&S Records heeft de test des tijds weerstaan. Méér dan dertig jaar oud - en nog altijd - toonaangevend voor de elektronische muziek-scene. Labeleigenaar Renaat Vandepapeliere lanceert 19 januari RV Trax: een collectie van persoonlijke favorieten uit zijn eigen dj-sets. 

De plaat bevat drie technoknallers; gedrukt op gekleurd vinyl. Een zwarte achtergrond met rode en -gele tinten: het uiterlijk wenkt naar de Belgische vlag, want België is waar het voor R&S allemaal begon.

Meer weten over de geschiedenis van R&S en -dansmuziek? Eerder op Partyscene: ons overzicht.

RV Trax wordt uitgebracht op vinyl.

RV Trax: 3 knallers met scherp contrast

De release is de eerste in reeks onder het nieuw opgerichte RV Trax-sublabel. De dj-sets van Vandepapeliere bevatten een schat aan onuitgebrachte house tracks. Deze zien op dit kersverse label nu eindelijk het licht.

De plaat start sterk met een keiharde Steve Legget-remix. Het originele 'Birds of Paradise' wordt - in deze versie - gedreven door knallende 909 kicks. G-Prod volgt op met 'D-Light': melodieuze en dansbare ritmes zorgen voor een rustig en euphorisch sfeertje. Tot slot sluit Hermetics met 'Collider' sterk af. Hier geen beukende 909's of zonnige melodieën, maar een ijskoude samenstelling van korte plucks gedreven door een strakke drumlijn. 

Wij zijn in ieder geval enthousiast. Vandepapeliere is een oude rot in de elektronische dansmuziek en die ervaring hoor je terug op deze nieuwe release.

Geïnteresseerd? Je scoort 'em hier

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws