Let me be your underwear: de sleazy clubhit is 25 jaar!

Bart Remmers | 28 januari 2018
music

Hit uit 1993 opende vele deuren voor producer Peter Rauhofer

Come on, take off your jeans
I wanna see your underwear

Ah, pff, underwear

I think I feel it now
Ah, pff, ah (Oh)

Take that jeans off
Take that jeans off (Oh)

Take that jeans off (Oh)
Do it now

(Work me, work me)
(Hurt me, hurt me)
(Work me, work me)
(Hurt me, hurt me)

Let me be your underwear

(Work me, work me)
(Hurt me, hurt me)
(Work me, work me) (I have no distinct)
(Hurt me, hurt me) (With your sex-appeal)

Let me be your underwear
So I can touch you there
And there and there
Ah

Welkom. Bovenstaand de lyrics van Club 69's 'Let me be your underwear'. Het stoute houseplaatje stond precies 25 jaar geleden hoog in onze Top 40. Dat mag gevierd worden door het bijna vergeten singletje weer eens te draaien.

Kruder & Dorfmeister

Achter Club 69 (klinkt als een kinky tent. Dat is het ook in Gent) zat Peter Rauhofer (1965-2013), een Oostenrijkse dj en producer die ooit het triphopduo Kruder & Dorfmeister aan elkaar koppelde. Props for that!

Ook maakte Rauhofer zelf plaatjes waarvan deze onder het Club 69-alter ego het bekendste is. Een soort softporno houseplaatje met semi-geile teksten gezongen/gesproken door een damesstem. Pete Tong hoorde de track en vroeg de Oostenrijker om een geheel album te maken op Tong's FFRR-label.

Adults Only

Dat werd 'Adults Only' (1993) met daarop - wat een verrassing - hetzelfde soort softcore clubdeuntjes die nog steeds dienst doen als soundtrack onder blote tieten-films. 

Later in de nineties en begin deze eeuw remixte Rauhofer vooral voor niet de minsten. Denk aan Madonna, Yoko Ono, Whitney Houston en Cher. Voor de remix van Cher-hit 'Believe' won de producer zelfs een Grammy in 2000.

In 2013 stierf Peter Rauhofer helaas veel te jong aan een hersentumor. Wel liet hij een prima discografie achter met onder meer deze guilty pleasure...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws