Met deze 7 dj-sets van Carl Cox ben je de hele week zoet

Mark IJsendoorn | 29 januari 2018
music

Carl Cox is de ongekroonde koning van Ibiza en een van de grootste house- en techno-dj’s op de planeet. Zijn bijdrage aan de scene is enorm, en wij doen een kleine greep uit zijn livesets en mixes om de soundtrack van jouw week te vormen.

Maandag: Mayday, Berlijn (1994)

Voordat Carl Cox bekend werd om zijn 4-to-the-floor Ibiza-sound, draaide hij energieke breakbeat of wat bij de Britten voor hardcore moest doorgaan. Deze hi-energy rave-set uit 1994, opgenomen op het Duitse festival Mayday, bewijst zijn liefde voor razendsnelle technoritmes. Een geweldige set uit een vervlogen tijd.

Dinsdag: Space, Ibiza (2013)

Carl Cox en Ibiza zijn onlosmakelijk verbonden en de club Space was zijn thuisbasis. Daar werd hij een legende, en hij maakte de club legendarisch.

Woensdag: Boiler Room (2013)

Nee, dit is niet Captain Jack. Het is een van de opvallendere online optredens van Carl Cox, op Ibiza, met kapiteinshoed en met een groep mooie dames die achter hem staan te dansen.

Donderdag: Time Warp (2015)

Vrijdag: DJsounds Show (2017)

Wil je Carl eens op de vingers kijken tijdens een set? Bij dit optreden van Cox in DJ Sounds Show van Pioneer zie je precies wat hij doet.

Zaterdag: Space, Ibiza (2016)

In 2016 kwam er een einde aan een tijdperk. Cox nam afscheid van Space, en gaf er een negen uur durend laatste optreden. Bekijk hem helemaal terug:

Zondag: Essential Mix (2018)

Al sinds het begin van de BBC Radio 1 Essential Mix is Carl Cox bijna een vaste gast van de radioshow. Dit jaar was hij de eerste dj die een Essential Mix mocht verzorgen – zijn 45ste – en die is ouderwets lekker.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws