Armin van Buuren boort weer een ander genre aan met nieuwe single

Mark IJsendoorn | 2 februari 2018
music

Beeld: SNDR

‘Sunny Days’ werd vorige zomer een enorme hit, en toen Armin van Buuren aankondigde dat hij begin 2018 met een nieuwe single zou komen waren de verwachtingen hooggespannen. Vandaag komt ’s werelds populairste huisvader-dj met zijn nieuwste plaat, en die klinkt behoorlijk funky.

Armin van Buuren - 'Sex, Love & Water'

De nieuwe single heet ‘Sex, Love & Water’ en deze keer werkt Armin samen met de zanger Conrad Sewell en de Australische singer-songwriter Scott Storch. Storch schreef al nummers voor popartiesten als Beyoncé, 50 Cent, Justin Timberlake, Christina Aguilera en Sean Paul, en misschien is het door zijn invloed dat ‘Sex, Love & Water’ nauwelijks klinkt als een track van Armin. Het is een plaat vol funky gitaren en discogrooves.

Funk en disco

Armin laat weten dat hij langer met het idee speelde om met dit genre aan de slag te gaan. ‘Ik heb al langere tijd het idee gehad om een wat meer funky of disco-achtige plaat te maken. Dus toen we tijdens een studiosessie in Los Angeles langzamerhand die kant op dreven, wist ik dat dat het moment was om die kant van mij te ontdekken.’

Of dit net zo’n hit wordt als ‘Sunny Days’ valt nog te bezien. Funk is toch een beetje zo’n oude-mannengenre waar danceproducers naartoe bewegen als ze wat meer met ‘echte’ instrumenten willen doen.

Wie Armin trouwens zijn nieuwe track live wil horen draaien kan terecht in Breda, waar hij optreedt tijdens het koningsdagfeest van Radio538.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws