Thank God It's Friday! Dat vieren we met Thank God It's Friday!

Bart Remmers | 16 februari 2018
music

Geflopte baggerfilm met superlekkere soundtrack

TGIF, de afkorting van Thank God It's Friday, wordt elke vrijdag keihard van onze redactie geschreeuwd. Het weekend gaat weer beginnen en er mag gefeest worden. Nou ja, van ons in ieder geval.

Saturday Night Fever

Thank God It's Friday is ook de titel van een best wel slechte discofilm uit 1978. Typisch een werkje dat moest inhaken op het succes van 'Grease' en vooral dansfilm #1 'Saturday Night Fever' uit 1977. Het verhaaltje over een aantal bezoekers van een discotheek in LA is nog dunner dan het lijf en dj-talent van Fajah Lourens, zelfs Jeff Goldblum en Debra Winger konden deze draak op poppers, glitterballen en coke niet redden.

Maar - zoals vaker - de soundtrack was wel erg goed, zeker als je discomuziek kunt waarderen. De sterren van toen werkten mee aan de LP, denk aan Donna Summer, The Commodores, Cameo, Diana Ross en Thelma Houston en de topproducers van de dansvloer: Giorgio Moroder, Paul Jabara, Alec R. Costandinos, Pete Bellotte en Bob Esty. 

Last Dance

Bekendste nummer is zeker 'Last Dance' van Donna Summer dat een wereldhit werd, maar ook de titeltrack van Love & Kisses en 'Too Hot a Trot' van The Comodores groeiden uit tot discoklassiekers.

Ons advies voor vanavond: knal deze plaat (gewoon even streamen) keihard aan en dansen maar. Vergeet niet nog enkele keren 'Thank God It's Friday' uit te schreeuwen...   

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws