Dabrye keert na lange tijd terug met zijn nieuwe ‘Three/Three’ album

Ivo Mollemans | 24 februari 2018
music

In Michigan woont een persoon die muziek maakt onder de naam ‘Dabrye’. Die persoon heet Tadd Mullinix en hij brengt al sinds de late jaren 90 muziek uit als artiest. De combinatie tussen hiphop en Detroit techno sloeg aan bij het publiek en al gauw kwam zijn eerste album ‘One/Three’ uit. Dit album is het eerste deel van een trilogie, maar het duurde lang voordat die werd afgemaakt.

Dabrye brengt langverwacht album uit

In 2004 werkte hij nog samen met J. Dilla en Phat Kat voor het nummer ‘Game Over’. Twee jaar later kwam ‘Two/Three’ uit. Inmiddels zijn we meer dan tien jaar verder en nu is het dan eindelijk tijd voor het laatste album van de drie. De artiestennaam ‘Dabrye’ werd ondanks de successen een tijdje in de kast gestopt, maar toch kon Mullinix het niet laten om de trilogie af te maken. Gelukkig maar, want het is iets waar fans lang op hebben gewacht.

LEES OOK: The Chemical Brothers zijn weer terug

Het album ‘Three/Three’ bestaat uit 19 nummers en de fans zijn qua samenwerkingen in elk geval niet teleurgesteld. Grote namen waaronder DOOM, Ghostface Killah van Wu-Tang Clan en Roc Marciano, maar ook talent uit Detroit zoals Shigeto, Guilty Simpson en Danny Brown hebben met Dabrye gewerkt aan muziek voor het album.

‘Three/Three’ is het laatste album van de trilogie, maar of dit ook het laatste muzikale werk van Dabrye is valt te betwijfelen. Bij het horen van dit album wil je alleen maar meer en hopelijk denkt Tadd Mullinix daar ook zo over.

‘Three/Three’ is nu overal verkrijgbaar. Stream het album hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws