Detroit Swindle lanceert tweede album High Life

Partyscene Redactie | 28 maart 2018
music

Foto: Lauren Murphy

Amsterdams duo komt met eclectisch geluid op de proppen

Het Amsterdamse dj- en producersduo Detroit Swindle brengt op 28 mei hun tweede studioalbum ‘High Life’ uit via hun eigen label Heist Recordings. 

In maart 2017 doken Lars Dales en Maarten Smeets voor een periode van drie weken hun Amsterdamse studio in en legden de basis van het album. ‘High Life’ verschijnt rondom het vijfjarig bestaan van het label.
 
House, funk en afrobeat

Sinds het ontstaan van Detroit Swindle in 2011, heeft het Nederlandse duo inmiddels een unieke plek binnen de scene weten te bemachtigen. Vanwege hun kenmerkende sound steeg de populariteit van het duo al snel. Hun werk toont invloeden van onder meer house, funk en afrobeat en brengt een unieke mix van soul & rhythm. 

Met hun dynamische liveshows en dj-sets gaat het duo met een overvolle touragenda de hele wereld over. Tegelijkertijd breken continue nieuwe artiesten van het label Heist Recordings door. 
 
Mix van live en elektronische muziek

Het album ‘High Life’ is een mix van live en elektronische muziek, waarbij veel van het geïmproviseerde materiaal onbewerkt is gebleven om de live dynamiek te behouden. 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws